• Lorem ipsum

Whiskey Spareribs

26 Aug 2020
door Peter Jansen

Benodigdheden:
Spareribs
Tabasco
Honing mosterd
BBQ rub (Saus Guru mother of all rubs)
BBQ saus ( Saus Guru Champions choice)
Honing
Basterdsuiker
Roomboter

Voor de spray:
50ml appel cider azijn
50ml appelsap
50ml whiskey

BBQ temperatuur: 105 c indirect
Rookhout: kersen chunks

Haal je ribs een half uur van te voren uit de koeling.

Haal met een schroevendraaier het vliesje weg, de vlies vind je aan de bot zijde van de rib. Op YouTube kan je vinden hoe je dit het beste kan doen.

Smeer vervolgens je rib ligt in met honing mosterd en tabasco. Voorzie daarna de rib aan beide zijde van je favoriete rub! Zie ook het assortiment rubs van Veldman (de sparerib rub in combi met de Smokey rub is een prima combinatie!)
Ik zelf koos dit keer voor de rubs van Saus Guru (omdat ik wat wou testen).

Breng vervolgens je BBQ op temperatuur. Als deze eenmaal warm is voeg je het rookhout toe. De volger zouden zich wel af vragen, waarom ik zo vaak voor fruit hout kies? Ik vind de overige soms wat te zwaar voor bepaalde stukken vlees. Daarbij zorgt de kersen rookhout ook voor een mooie rode kleur!

Laat je ribs nu de eerste 3 uur liggen en spray ze om het het half uur in met de planten spray.

Na 3 uur pak je de ribs in in twee lagen aluminium folie, voeg in dit pakketje nog wat honing, basterdsuiker en paar plakjes roomboter aan toe (dit laagje kan je op het aluminium folie maken en de rib erop leggen, de roomboter leg je op de bovenkant van de rib) Let goed op dat je verpakking goed dicht is! Leg de ribs nu terug voor 2 uurtjes.

Na de twee uur haal je de ribs uit de verpakking, pas op er zit veel vocht in en dat is erg warm! Leg de ribs nu terug op je bbq en laat ze even 10 min liggen om ze vervolgens aan beide zijde in te smeren met je favoriete bbq saus. Na een half uur kunnen ze van de BBQ!

Haal ze nu voorzichtig van je grill, als het goed is zijn ze nu perfect gaar, ook wel fall of the bone genoemd (zie foto).

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter