• Lorem ipsum

Vitello tonatto

7 Oct 2020
door Peter Jansen
Wat je al niet van een kalfsmuis kan maken!
 
Benodigdheden:
Kalfsmuis
Rub na smaak
Tabasco
 
2 el mayonaise 
2 el citroensap
Peper&zout na smaak
100 gram tonijnmoot 
Handje kappertjes
Appel kappertjes
Rode ui
Platte peterselie 
 
BBQ temperatuur: 110c indirect.
 
Spoel het stuk kalfsmuis af onder de kraan en dep hem droog met een stuk keukenpapier.
 
Smeer de kalfsmuis in met tabasco en voorzie deze vervolgens met rub. 
 
Als je BBQ op temperatuur is leg je hem indirect erop. 
Je kunt ervoor kiezen om nog wat rookhout eraan toe te voegen (ik heb dit niet gedaan).
 
Als de kalfsmuis een kern temperatuur van 52c heeft kan hij van de BBQ. Laat hem vervolgens nog even rusten.
 
Tijdens het garen kun je alvast de tonijn saus maken. 
 
Doe de volgende ingrediënten bij elkaar: mayonaise, tonijn, handje kappertjes, citroensap en de peper en zout op smaak en maak dit fijn met een staafmixer. 
Zet de saus vervolgens weg in de koeling om deze een beetje aan te laten stijven. Mocht je saus erg dun zijn, kun je nog wat mayonaise eraan toevoegen. 
 
Als je de Kalfsmuis hebt laten rusten. Snij je hem in dunne plakjes (het fijnste zou zijn als je een snijmachine had). Maar met een beetje oefenen kom je met een mes ook al erg ver! 
 
Serveer je bord met nog wat extra kappertjes, appel kappertjes, de rode ui en de platte peterselie.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter