• Lorem ipsum

Stoofschotel met winterbier

30 Dec 2020
door Peter Jansen

Heerlijk voor deze koude dagen!

Benodigdheden:
1kg stooflap
2 flessen Hertog Jan winterbier
1 rode ui
1 witte ui
1 blik gepelde tomate blokjes in saus
4 plakken ontbijtkoek met suiker
4 el Mango Chutney
6 El worcestershiresaus
Peper en Zout op smaak
1,5 tl paprika poeder
1,5 tl kerriepoeder
1,5 tl kaneel
1 laurier blaadje
Dutch oven

BBQ temperatuur: 180c

Breng je BBQ op temperatuur en zorg dat je Dutch oven direct boven het vuur staat. Op deze manier kan de ketel nu al meteen goed warm worden.

Snij het overtollige vet weg van het vlees. Let op, bewaar dit vet wel!

Meng nu de worcestershire saus met de de peper, zout paprika en kerriepoeder. Tot dat dit een dik papje word. Wrijf dit vervolgens over je vlees heen. Doe het vlees nu in een zipzak en laat het een half uur goed intrekken. Laat het vlees uit de koeling zodat dit op kamer temperatuur kan komen.

Als de ketel goed warm is, wrijf je de bodem van de ketel in met het vet. Haal vervolgens het vet eruit en bak het vlees mooi bruin. Haal het erna uit de pan en laat het even rusten.

Snij de uien en paprika fijn en bak deze in het vet van het vlees. Voeg erna de tomaten blokjes toe en de flesjes bier.

Snij het vlees in blokjes en laat het overtollige vet weg. Voeg nu ook de blokjes vlees toe.

Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe aan de pan als het geheel aan de kook is. Voeg nu ook de kaneel, de mango chutney en het laurierblaadje toe.

Breng nu de te temperatuur van de bbq terug tot 150c en zorg dat je de ketel indirect kunt weg zetten. Laat het geheel nu nog 2 uurtjes garen.

Haal erna het laurierblaadje eruit.

Nu is het alleen nog maar een kwestie van lekker smullen.

Hoe? Met een stokbrood of een lekkere friet!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter