• Lorem ipsum

Shortribs

15 Sep 2020
door Peter Jansen
Shortribs!
 
Ik heb de shortribs diverse keren gemaakt. Erg makkelijk vind ik het niet om deze te maken, waarom? Je moet ze perfect zien te garen en dit.. kan wel echt een tijdje duren. Maar deze waren echt weer super gelukt! De geur, de malsheid en de smaak! Maar het duurde wel totaal 8,5 uur.
 
Benodigdheden:
Shortribs 
Louisiana Gold pepper sauce
Beef rub 
Butcher paper 
 
BBQ temperatuur: 105c indirect
Rookhout: kersen chunk en eiken chunk.
 
Haal het overtollige vet weg van je ribs. Aan de onderkant (bij de botten) zit het vlies, deze kan je op verschillende manieren behandelen. Eraf halen zoals je met spareribs doet, kruislings insnijden of gewoon laten zitten, omdat het vlees toch boven op de bot zit.
 
Ik heb er voor gekozen om het eraf te halen, dit omdat ik het idee heb dat er dan toch meer rook bij komt. 
 
Smeer nu de rib aan beide kanten in met de Louisiana gold pepper sauce en rub daarna het vlees in. Kies voor een beef rub, hierdoor krijg je een mooie bark!
 
Voeg nu drie stukken gemengde chunks toe aan het vuur en leg je vlees indirect op de BBQ. Voeg na een uur nog eens drie stuks gemengde chunks toe. Laat je ribs totaal 4 uur liggen.
 
Haal ze na de 4 uur eraf en pak ze in met butcher paper. Leg het vlees nu weer indirect terug tot hij een kern temperatuur van 95c heeft bereikt. 
dit duurde bij mij nog ongeveer 4,5 maar het waren dan ook wel echt mega shortribs! 
 
Heb je de temperatuur bereikt? Haal ze dan van je bbq, laat ze heel even een paar minuten liggen voordat je gaat smullen!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter