• Lorem ipsum

Saucijzenbroodjes van de BBQ

28 Nov 2020
door Peter Jansen

Ik vind ze heerlijk! En vooral met deze tijd van het jaar. Maar hoe maak ik nu deze ? Heel makkelijk!

Benodigdheden:
250 gram rundergehakt (mag ook half om half)
6 plakken bladerdeeg
1 los geklopt ei
1 el paneermeel gekruid
1tl paprika poeder
1tl peterselie
1tl sambal
1tl knoflookgranulaat
1 tl nootmuskaat
Peper en zout na smaak.
Bakpapier
Pizzasteen

BBQ temperatuur: 180c

Hou het ei apart en meng alle ingrediënten door het gehakt.

Maak nu bolletjes van ongeveer 40 gram en rol deze wat uit zodat ze op je bladerdeeg passen.

Smeer nu het bladerdeeg lichtjes in met het los geklopt ei. En leg het “worstje” erop.

Vouw het bladerdeeg dicht. En duw het randje aan met een vork. Duw de zijkanten voorzichtig dicht. En smeer het bladerdeeg nu ook aan de buitenkant lichtjes in met ei. 

Herhaal dit met ze allemaal, en leg ze op bakpapier op de pizzasteen.

Als je BBQ op temperatuur is. Kan de pizzasteen met de broodjes erop. Laat ze nu garen tot ze mooi bruin zijn. Bij mij duurde dit ongeveer 25 min.

Smakelijk!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter