• Lorem ipsum

Rib Fingers in Cherry Coke

30 Jun 2020
door Peter Jansen

Benodigdheden:
Rib Fingers
2 blikjes Cherry Coke
BBQ Rub

BBQ Saus
Kersen rookhout

BBQ temperatuur: 130 c indirectRookhout: Kersen.

De avond van te voren heb ik de rib fingers in een badje van cherry coke gelegd!

Haal ze de dag van de bereiding uit de Cherry coke en voorzie de rib fingers van BBQ rub. Ik heb gekozen voor een mix, de smokey rub en de sparerib rub van Veldman vlees. Pas op dat je de rib fingers niet te flink in rubt!

Stook vervolgens je BBQ indirect op tot 120c. als je BBQ op temperatuur is voeg je 2 kersen chunks rookhout toe op de hete kolen.

Leg nu je rib fingers indirect op je rooster (ik adviseer om een druipbakje onder je rib fingers te leggen). Je kunt ervoor kiezen om de laatste 10 min de rib fingers in te smeren met bbq saus (deze saus kan dan nog even karameliseren). Na ongeveer 3 uur zijn de rib fingers klaar, je kunt dit testen door met saté prikker of thermapen in het vlees te prikken, als je er zo zacht als boter doorheen prikt zijn ze klaar!

Zoals ik al zei, heerlijk om te snacken. Maar ook erg lekker om er een sandwich mee te maken!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter