• Lorem ipsum

Pulled Beef

25 Jul 2020
door Peter Jansen
Pulled Beef
 
De nek van een rund, wat kun je daarmee? Niet al te lastig maken, gewoon heerlijke pulled beef!
 
Benodigdheden:
Runder nek
BBQ rub (ik gebruikte black Mojo van Saus guru)
BBQ saus (ook hier de Black Mojo van Saus guru)
Louisiana tabasco
Rodekool
Jalapeño
Rode paprika 
Geraspte cheddar kaas
Knoflooksaus
Wraps
 
BBQ temperatuur: 105c indirect.
Rookhout: 3 Chunks kersen.
 
Bereid de avond van te voren je vlees. Dep het vlees droog met keukenpapier en smeer het vervolgens in met tabasco. Voorzie nu het hele stuk vlees van de Rub. Doe erna het stuk vlees in een zipzak en leg het weg in de koeling.
 
Haal het vlees een uur van te voren uit de koeling. Ondertussen kan je de BBQ op temperatuur krijgen. 
 
Als je BBQ op temperatuur is, voeg je het rookhout toe. Leg nu ook je vlees op het rooster en laat het nu rustig zijn werk doen. Houd je BBQ deksel dicht (hoe lastig het soms ook is).
 
Als je vlees een kern temperatuur van 60c heeft bereikt smeer je het vlees in met je favoriete saus. Ik heb voor de rub en saus dezelfde smaak gekozen van Saus Guru! Dit is echt een perfecte combinatie!
 
Laat nu je vlees nog een uur in de BBQ liggen. Pak na dit uur je vlees strak in, ik heb dit in twee lagen aluminium folie gedaan. 
Gaar het nu door tot een kern temperatuur van 99c. 
 
Pak het vlees nu van de BBQ en haal het uit de folie pas op voor het vet en gooi dit ook niet weg! Je kunt er namelijk een beetje van gebruiken om het te mengen met het vlees als je het gepulled hebt. 
Pak het vlees nu opnieuw in en laat het nog 1 uur rusten, erna kan je het vlees pullen (pas op het is warm)!
 
Nu kun je de wrap vullen, ik heb bovenstaande ingrediënten gebruikt (paprika en jalapeño fijn gesneden). Maar uiteraard kan je hier ook je eigen smaak aangegeven. Rol vervolgens de wrap op en prik hem vast. Leg hem nu nog even terug op de bbq. Als je vind dat de wrap goed is kan je hem eraf halen! 
 
Ik zeg! Smullen maar!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter