• Lorem ipsum

Pork Rack

1 Sep 2020
door Peter Jansen
Porck Racks!
 
Vanmiddag een lekkere lunch gemaakt met deze varkens Rack en Hasselback aardappel.
 
Benodigdheden:
1 varkensrack 
Steak kruiden 
Grove zeezout
Peterselie
Aardappel (kruimig)
Cheddarkaas geraspt
Ontbijtspek 
 
BBQ temperatuur: 130c indirect
 
Snij de vet rand van de Rack kruislings in en voorzie deze van zeezout. Doe aan beide kanten van het vlees nog een beetje steak kruiden.
 
Was de aardappelen goed schoon en snij deze vervolgens in. TIP: gebruik een opschep lepel om je aardappel in te leggen, op deze manier snij je niet door je aardappel heen. Smeer vervolgens de aardappel in met sesamolie en voorzie de aardappel van grof zeezout. Smeer de olie en zeezout ook in de snij naden. 
 
Leg vervolgens het vlees, de ontbijtspek en de aardappelen op je bbq. Als het vlees een kern temperatuur van 67c heeft bereikt kan deze van de bbq. Grill wel nog heel even het vet randje af zodat hij lekker knapperig word. Hou even je ontbijtspek in de gaten als die goed doorbakken is. Kan je deze van de bbq halen.
 
Kijk nu of je aardappelen bijna gaar zijn. Zo ja, strooi dan de geraspte kaas erover. 
 
Brokkel de gebakken ontbijtspek en strooi deze over je aardappel.
 
Serveer je vlees en aardappel met nog wat peterselie over je aardappels!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter