• Lorem ipsum

Pork Belly Burnt Ends met noodles

31 Jan 2021
door Peter Jansen

Een van de favoriete op de BBQ!

Benodigdheden:
Buikspek zonder zwoerd
BBQ Rub: ik koos voor Gaar mit ‘n zachte G verkensrief
Bbq saus: Saus Guru Raspberry & Chipotle saus.
3 plakjes roomboter
Honing
Sesam zaad
Lente ui
Udon thick Noodles
Groentebouillon
Soja saus
Aluminiumfolie

BBQ temperatuur: 110c indirect
Rookhout: 3 chunks kersen

Breng je bbq op temperatuur. Ondertussen kun je het buikspek in blokjes van 1 bij ongeveer 1 cm snijden. Rub erna je buikspek in met je favoriete rub.

Als je BBQ op temperatuur is voeg je het rookhout toe en kunnen je blokjes buikspek op de BBQ. Tip: ik heb ervoor gekozen om de blokjes op een groente schaal voor de bbq te leggen.

Na 3 uurtjes kunnen de blokjes uit de BBQ. Doe ze nu in ovenschaal en voorzie de blokjes van een laagje honing (ik gebruikte een knijpverpakking honing, lekker makkelijk). Sluit nu je ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze voor 2 uur terug in de BBQ. Let op dat je BBQ nog steeds rond de 110c is.

Na de 2 uur haal je de ovenschaal(bak) uit de BBQ. Voorzie nu je buikspek van je favoriete BBQ saus en voeg de 3 plakjes roomboter eraan toe. Sluit de schaal/bak opnieuw af met aluminiumfolie.

Zet de bak nu nog voor de laatste 20 min terug in de BBQ.

In deze tijd kun je de noodles koken. Ik voegde tijdens het garen van de noodles een Groentebouillon blokje en een scheutje soja saus toe.

Snij nu je lente ui in dunne ringen en schil de rode ui.

Als de noodles klaar zijn laat je deze even uitlekken. Doe de noodles in een kom en maak het af met de lente ui en rode ui.

Haal nu je buikspek van de BBQ. Voor de presentatie kun je er een beetje sesamzaad overheen strooien. Het voordeel is dat het leuk uit ziet en het ook nog lekker smaakt! Wil je het nog lekkerder maken? Voeg dan nog wat guru Royal Umami saus toe om de noodles nog lekkerder op smaak te maken. 

Smakelijk eten!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter