• Lorem ipsum

Porchetta met jalapeno

29 Jun 2020
door Peter Jansen
Heerlijk zo’n Porchetta, maar waarom niet wat pittiger, ik besloot er een te maken met jalapeno pepers.
 
Benodigdheden:
 
Buikspek 3 kg (ik koos zonder zwoerd)
 
Rozemarijn
 
2 teentjes knoflook
 
Tijm
 
Zeezout
 
Jalapenos
 
Limoen
 
Sinaasappel
 
Pijnboompitten
 
BBQ temperatuur: 140 c indirect
 
Rookhout: Kersen.
 
Bereiding
 
Leg de vleeskant op je werkblad en snij om de 3m de vetkant in van boven naar beneden in (pas op dat je niet in het vlees snijdt). Strooi vervolgens het zeezout over de vetkant en duw ook het zout tussen de inkepingen. Pak vervolgens het stuk vlees in, in huishoudfolie en leg het terug in de koeling.
 
De dag van de bereiding haal je het stuk vlees uit de koeling en spoel je hem schoon onder de kraan. Dep het stuk vlees vervolgens droog met een vel keukenrol. Laat het vlees nu op kamertemperatuur komen.
 
Nu heb je de tijd om de blaadjes van de rozemarijn fijn te snijden. Doe dit ook met het Tijm, de Jalapeno en de knoflook. Rasp dan de limoen en de sinaasappel. Pak vervolgens een handvol pijnboompitten en leg deze op een theedoek. Vouw vervolgens de theedoek dubbel en plet de pijnboompitten. Voeg de kruiden, jalapeno en de rasp met de pijnboompitten bij elkaar en meng dit vervolgens goed door elkaar.
 
Smeer de vleeskant licht in met olijfolie en verdeel je kruiden over je hele vleeskant. Je kunt nog eventueel wat peper en zout toevoegen. Rol vervolgens je buikspek op en maak deze om de paar centimeter vast met slagerstouw.  
 
Als de BBQ op temperatuur is, voeg je 3 chunks kersen rookhout verdeeld toe en leg je het stuk vlees indirect op je BBQ. Bij een kerntemp van 67c . haal je het vlees eraf en laat je het nog even rusten voordat je het aansnijd. 
 
 
Snij de porchetta in dunne plakjes! Heerlijk voor zo, maar nog lekkerder op een broodje!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter