• Lorem ipsum

Picanha

31 Jul 2020
door Peter Jansen
Benodigdheden:
Picanha
Grove zeezout
Steakkruiden
 
Voor de Hasselback:
Sesamolie 
Peper en zout
Oregano
Chorizo
Geraspte cheddar kaas
Robuuste Parfano
 
BBQ temperatuur: 150 indirect 
 
Haal je Picanha een uur van te voren uit de koeling en snij de vet zijde kruislings in. Voorzie de vet laag van zout! Laat het zout nu even intrekken. Ondertussen heb je de tijd om de BBQ op te stoken en de Hasselback klaar te maken. Ik gebruikte voor de Hasselback kruimige aardappel!
 
Was de aardappelen goed af en snij deze verticaal in (niet door snijden) Smeer nu de aardappel in met sesamolie en voor zie de aardappel van zout en peper. snij de chorizo in schijven en halveer deze nu nog een keer.
Stop deze stukjes verdeeld in de snedes van de aardappel. Doe in de andere snedes de Parfano kaas. 
 
Pak de aardappel nu in met genoeg aluminiumfolie en zorg dat de bovenkant van de aardappel open is. Strooi nu wat geraspte kaas over de aardappel en maak het af met de oregano. Laat de aardappels ongeveer 1 uurtje mee garen met het vlees. Pak erna de aardappel helemaal in en leg deze nu nog even terug op de grill voor 30 min. 
 
Tijdens het garen van de aardappel kan je ook het vlees indirect op de bbq leggen. Als deze een kerntemperatuur van 49c heeft gehaald haal je het vlees van de bbq. Maak je BBQ nu klaar voor te grillen, stook de BBQ op tot 190c. Grill nu je vlees af tot een kern temp van ongeveer 55c.
 
Haal het vlees van de grill en laat het even rusten. Serveer het vlees met wat Steakkruiden en de hasselback potatoes.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter