• Lorem ipsum

Moinkbread

17 Jun 2020
door Peter Jansen

De ingrediënten zijn afkomstig van de welbekende Noskos, de man die de Moinkballs op de kaart bracht! Alleen bracht ik kleine aanpassingen aan. De knoflook heb ik vervangen door knoflookgranulaat. Ik heb voor iets minder melk gekozen en plaats van gewone melk heb ik halfvolle melk gebruikt.

Benodigdheden:
1,5 kg rundergehakt
Ongeveer 20 plakjes bacon
80 gram Parmezaanse kaas
120 gram gekruid paneermeel
1 ei los geklopt
200ml half volle melk

2eetlepels knoflook granulaat
4 eetlepels peterselie gedroogd
2 theelepels zeezout
2 theelepels versgemalen zwarte peper
2 theelepels oregano gedroogd
BBQ Saus naar smaak.
Gietijzeren Broodpan

BBQ temp: 140 c indirect/direct

Voeg alle ingrediënten door elkaar en meng dit door het gehakt. Leg vervolgens de baconplakjes met twee stuks horizontaal naast elkaar en werk vervolgens naar beneden, zodat je een groot veld krijgt.

Rol vervolgens het gehakt tot één stuk en zorg dat je een stuk hebt dat goed in de brood pan past. Leg nu het gehakt verticaal aan het begin van de bacon. Rol nu de bacon met het gehakt strak op en duw de uiteinden van de bacon naar binnen, zodat het gehele gehakt bedekt is. Rol het gehakt nu in huishoudfolie en laat dit 12 uur staan. Haal het gehakt ongeveer een half uur van tevoren uit de koeling.

Doe het gehakt in de brood pan, zo krijg je ook het mooie broodeffect. Ik ben er ook van overtuigd dat de garing op deze manier beter is! Let wel op, dankzij het gehakt en de bacon komen er veel vetten vrij, de pan heb ik dan ook twee keer leeg moeten gieten. Pas op, want dit is best warm!

Als je gehakt de kerntemperatuur van 65 graden heeft bereikt, haal je het vlees voorzichtig uit de pan en gril je het af zodat de bacon lekker knapperig wordt. Tijdens het grillen kun je de bacon laag nog insmeren met bbq saus naar smaak.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter