• Lorem ipsum

Limburgse Zoervleisj

25 Nov 2020
door Peter Jansen
Een typisch Limburgs recept, heerlijk met een friet en een klodder Mayo! Maar misschien toch nog lekkerder op de BBQ ? Ik ging het proberen en ben overtuigd! Deze ga ik in ieder geval vaker maken!
 
Benodigdheden:
·         3 Riblappen (ongeveer 1kg)
·         Croma boter
·         5 uien
·         3 laurierblaadjes
·         5 kruidnagels
·         8 jeneverbessen (fijn hakken)
·         4 eetlepels stroop
·         4 dikke plakken ontbijtkoek
·         250ml Azijn
·         1tl Nootmuskaat
·         Peper & Zout
·         Skiletpan
·         Dutch oven
 
Ik gebruikte voor dit recept twee BBQ’s de Masterbuilt en een Kamado ,waarom ?
Op de Masterbuilt heb ik eerst het vlees afgebakken in een skilett pan met wat bakboter.
 
Om het vervolgens te laten sudderen in de Dutch oven op de Kamado (dit mag ook een BBQ zijn die indirect is ingedeeld).
 
Masterbuilt:  190c direct
Kamado: 130c indirect
 
 
Bereid het vlees eerst in de Skiletpan en de boter zodat hij een mooi bruin kleurtje krijgt!
 
Haal vervolgens het vlees eraf en laat het even rusten.
 
Snij ondertussen de 5 uien fijn en voeg deze toe in de pan waar je het vlees in hebt gebakken. Fruit de ui in de vetten van het vlees en voeg eventueel nog wat extra boter toe. Als de uien een kleurtje krijgen voeg je de azijn toe en laat je dit nog even opstaan.
 
Snij nu je vlees in blokjes. Als je Kamado op temperatuur is doe je het vlees in de Dutch oven. (TIP zet je Dutch oven in de BBQ als je de BBQ al op temperatuur brengt).
 
Voeg vervolgens de uien (die pruttelen in het azijn) toe aan het vlees. Voeg nu ook de nootmuskaat toe. Doe de Jeneverbessen en de kruidnagels in een theezakje en hang deze in de Dutch Oven. Voeg als laatste de laurierblaadjes toe.
 
Zorg dat het vlees onder water komt te staan. Mocht dit niet het geval zijn. Kun je dit oplossen om wat lauw/ warm water toe te voegen in de Dutch oven. Let op pak geen koud water, het vlees kan hierdoor schrikken en krimpen.  Laat nu het vlees rustig sudderen.
 
Na ongeveer 2 uurtjes heb ik de stroop en het peperkoek die ik met de hand heb fijngemaakt toegevoegd aan de Dutch. Dit moet je vervolgens even rustig doorroeren. Laat het nu nog even ongeveer een uurtje verder sudderen . Als je merkt dat het vlees bijna uit elkaar valt mag de Dutch oven van de BBQ.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter