• Lorem ipsum

Lamsrack

7 Jun 2020
door Peter Jansen

Benodigdheden:

  • Lamsrack
  • Lamskruiden van Veldman vlees
  • BBQ Rub naar eigen smaak
  • Mosterd
  • Aluminiumfolie

BBQ temp: 180c

Direct/ Indirect

Bereiding

Haal met een fileermes het overtollige vet en het vlies weg van de rack.

Kijk vervolgens of de botjes mooi schoon zijn (ik had geluk, deze rack was keurig afgeleverd). Als de botjes niet schoon zijn kun je ze nog altijd met een scherp mes schoon schrapen). Pak vervolgens de botjes in met aluminiumfolie, want je wilt natuurlijk niet dat de botjes zwart worden tijdens het grillen.

Smeer de rack aan beide kanten licht in met mosterd en strooi een dun laagje bbq rub aan beide kanten over de rack heen. Pak vervolgens nog de lamsrub van Veldman en strooi ook deze licht eroverheen.

Als de bbq op temp. is leg je de rack met de vleeskant op de gril, grill beide kanten ongeveer 2/3 minuten. Tik ook even de zijkanten aan op de gril. Als je rack een mooie krokante buitenkant (of mooi gekleurd is) heeft leg je de rack indirect op je gril. Let er dus wel op dat je twee zones maakt in je bbq. 

Gaar vervolgens de rack tot een kerntemperatuur van: 53c om deze mooi rosé te krijgen.

Haal de rack van de grill en laat deze nog even 10 min rusten voordat je hem aansnijdt.

Na het snijden, heb ik nog wat lamskruiden licht eroverheen gestrooid! 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter