• Lorem ipsum

Lamb Schenkel

5 Jul 2020
door Peter Jansen

Benodigdheden:
2 lamsschenkels
Lams rub (of uiteraard zelf maken)
Olijfolie
2 plakjes Roomboter
Aluminiumfolie

BBQ temperatuur: 140c indirect.
Rookhout: 4x appel of kersen chunks.

Maak je bbq klaar op 140c indirect.
Ondertussen kan je de botjes mooi schoon maken met een mesje, en deze voorzien van aluminiumfolie (zodat de botjes niet zwart worden tijdens het garen).

Maak nu met je favoriete lambs rub een marinade met wat olijfolie (maak het niet te dun, want het moet wel op het vlees blijven zitten). Kwast vervolgens de lamsschenkel in met je marinade. Hierna heb ik nog wat lambs rub van Veldman Vlees toegevoegd. Doe niet te veel kruiden erover, anders word het te zoutig! Je zou ook een lams rub kunnen gebruiken in combi met een BBQ rub.

Gooi twee stuks rookhout op je hete kolen en laat de lamsschenkel 1 uur roken. Gooi na dit uur nog eens 2 stuks rookhout op de hete kolen en laat de lamsschenkel nu nog 1 uur liggen.

Haal nu je lamsschenkels van de BBQ en pak deze met een plakje boter apart in, in de aluminium folie. Leg de schenkels nu voor ongeveer 1.40 uur terug op de BBQ.

Haal de lamsschenkels dan van je BBQ en laat ze even 10 min in de folie rusten voordat je ze wilt opeten.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter