• Lorem ipsum

Kippengehakt op de spies

25 Feb 2021
door Peter Jansen

Kippengehakt op de spies!
Het heerlijke gekruide kippengehakt van Veldman Vlees. Het enigste dat ik hier nog aan toevoegde is wat gekruid paneermeel en een sjalotje.

Benodigdheden:
1 kg Kippen gekruid kippen gehakt
1 sjalot
250 gram Griekse yoghurt
4 el mayonaise
2 teentjes knoflook
Handvol peterselie
BBQ Rub: ik koos voor Gaar mit ‘n zachte G kippe sjmeer.
1 tl Tabasco Smoked.
Spiesen

BBQ temperatuur: 160c indirect
Breng je BBQ op temperatuur.

Snij de sjalot door de helft, gebruik een helft voor het vlees en de andere helft voor de saus.
Doe het kippengehakt in een grote kom en voeg hieraan 4 el gekruid paneermeel. Voeg vervolgens de halve fijn gesneden sjalot toe. Meng nu alles goed aan elkaar en verdeel het gehakt aan je spies. Ik heb gekozen voor een platte spies. Op deze manier blijft het gehakt net wat beter zitten! Als het gehakt erom heen zit, heb ik nog een klein beetje gekruid paneermeel rondom het gehakt gedaan. Let op dat je niet te veel gebruikt!

Nu heb ik het gehakt nog een keer goed aan gekneed. Leg de gehakt spiesen nu op een schaal en leg deze weg in de koelkast. Op deze manier kan het gehakt nog wat aanstijven!

Als je BBQ op temperatuur is leg je de spiesen indirect op je BBQ. Als ze een kern temperatuur van 60 graden hebben haal je ze van het indirecte af.

Gril nu je spiesen af tot een kern temperatuur van 72c.

Voor de saus:
Snij 2 teentjes knoflook en een paar takjes peterselie fijn en meng deze door de Griekse yoghurt en Mayonaise. Doe dit ook met de halve sjalot en de Smoked Tabasco. Voeg tijdens het mengen nog wat BBQ rub toe na smaak!

Heerlijke bij een vers Turks brood!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter