• Lorem ipsum

Goulash met pasta en crème fresh

22 Apr 2021
door Peter Jansen

Goulash met pasta en crème fresh

Een heerlijk stoofpotje voor bij de pasta of friet. En dat dan ook nog eens op de BBQ!

Benodigdheden:

750 gram riblappen
Bloem
2 uien
1 rode paprika
2 tl La chinatta gerookte paprikapoeder
70 gram tomatenpuree
350 ml runderboullion
1 laurierblaadje
1 el honing
1 tl Karwijzaad
2 tl Tijm
Snufje zwarte peper
Snufje zout
Platte peterselie
Fusilli
Crème Fresh

Extra benodigdheden:
Dutch oven

BBQ temp 190c direct
BBQ temp 150c indirect

Breng de BBQ op temperatuur en laat tevens de Dutchoven mee opwarmen.

Doe vervolgens een klontje boter in de dutchoven en laat deze bruin worden.

Snij het overtollige vet weg van de riblappen en snij de riblappen in stukjes. Rol vervolgens de riblappen door de bloem. Als de boter bruin is voeg je het vlees in de pan en bak je het vlees mooi bruin.

Snij ondertussen de uien en de paprika en voeg deze samen met de tomatenpuree en de gerookte paprikapoeder toe aan het vlees. Laat dit nu even een paar minuten samen verder garen. Voeg erna de overige ingrediënten toe.

Zet nu gelijk de schuiven van je BBQ terug. De temperatuur moet nu wat gaan zakken tot ongeveer 150c indirect. Laat het stoofpotje nu voor ongeveer 2,5 uur indirect met de deksel dicht in je BBQ staan. Controleer hierna of het vlees mals is, zo niet laat je het nog wat langer staan.

Als je vlees gaar is, haal je de deksel eraf en laat je het stoofpotje 15 min in de BBQ staan met de deksel eraf.

In deze tijd kun je de Fusilli koken en de peterselie fijn snijden. De peterselie gebruikte ik om het af te maken, net zoals de crème fresh.H

Schep de pasta op, doe het vlees eroverheen en maakt het af met de crème fresh en peterselie.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter