• Lorem ipsum

Gevulde varkenshaas

19 Jul 2020
door Peter Jansen

Een heerlijk stukje vlees, varkenshaas! En het is nog lekkerder om deze heerlijk te vullen! Maar hoe ? Ik maakte hem zo.

Benodigdheden:
Varkenshaas
Pesto
Pijnboompit
2 teentjes knoflook
Steakkruiden
Mozzarella
Gedroogde zonnetomaatjes
Parmaham

BBQ temperatuur: 160c indirect

Haal je stuk vlees een half uur van te voren uit de koeling. Snij het stuk vlees vervolgens voorzichtig open zodat je hem open kunt vouwen.

Stook je BBQ op tot een temperatuur van 160c indirect.

Snij de knoflook teentjes in kleine stukjes. Bestrooi je stuk vlees nu licht met de steakkruiden.
Smeer het stuk vlees vervolgens in met de pesto en strooi de pijnboompitten en de knoflook teentjes eroverheen. Voeg nu ook de gedroogde zonnetomaatjes en de fijn gemaakte mozzarella toe aan het vlees.

Klap vervolgens het vlees dicht en wikkel het in met de parmaham, zorg ervoor dat de “open” kant naar boven ligt. Bind nu op drie plaatsen je stuk vlees vast met slagerstouw.

Leg je vlees op het indirecte gedeelte van je BBQ. Bij een kerntemperatuur van 60c haal je het vlees van de BBQ en laat je het nog even rusten.

Ik heb voor erbij nog een zoete aardappel gebruikt.
Ik heb deze in dunne plakjes gesneden en beide kanten voorzien van olijfolie en steakkruiden (dezelfde steakkruiden die ik voor het vlees gebruikte).

Leg de zoete aardappel schijfjes bij je stuk vlees op de grill, als je vlees gaar is tik je de aardappeltjes nog even aan op het directe gedeelte van je BBQ.

Smakelijk eten!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter