• Lorem ipsum

Gevulde Varkenshaas met rode peper

11 Sep 2020
door Peter Jansen
Gevulde Varkenshaas
 
Heerlijk en eigenlijk oh zo makkelijk! Ik vulde hem met roomkaas, geraspte kaas en rode peper. Hoe?
 
Benodigdheden:
Varkenshaas
50 gram roomkaas
3 el geraspte kaas
Halve rode peper 
Slagerstouw 
 
BBQ temperatuur: 140c indirect
 
Snij de rode peper super fijn en meng deze met de roomkaas en geraspte kaas. 
 
Snij de varkenshaas in het midden in (pas op dat je niet door snijd). Als je het vlees open hebt gesneden zou je in de binnenkant nog een paar snedes kunnen maken. Op deze manier kan je de inkeping groter maken en er meer vulling in doen. 
 
Vul je varkenshaas met de vulling. Let op dat je de varkenshaas wel nog dicht kunt maken. 
Knoop nu je varkenshaas dicht met het slagerstouw.
 
Leg nu je varkenshaas indirect op de BBQ. Laat hem garen tot een kern temperatuur van 50c. Grill hem erna nog even af tot 61c. 
 
Haal je stuk vervolgens van de BBQ en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem aansnijd. 
 
Eet smakelijk!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter