• Lorem ipsum

Crispy meatballs in a bag

29 Mar 2021
door Peter Jansen

Crispy Meatballs in a bag!

Heerlijke gehaktballetjes van de BBQ met een krokant laagje van cornflakes!

Benodigdheden:

500 gram half om half gehakt
1 ei
4 flinke handen cornflakes
1 tl oregano
1 tl dille
1 tl lachinata hot paprika poeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflook granulaat
2 el gekruide paneermeel

BBQ temperatuur: 160c indirect.

Klop de twee eieren en maak de cornflakes fijn. Doe deze apart in een bakje.

Meng het gehakt met de overige ingrediënten en kneed nu alles goed door elkaar. Maak nu balletjes van ongeveer 30 gram.

Rol nu een balletje door het ei en vervolgens door de cornflakes. Doe dit vervolgens met alle balletjes. Gebruik wel beide handen hiervoor, anders blijft alles aan je hand plakken.

Als je de balletjes voorzien heb van de cornflakes. Kunnen deze voor een half uur de koelkast in. Op deze manier stijft het gehakt nog wat aan.

Als je BBQ op temperatuur is, leg je de balletjes indirect weg (weg van het vuur).

Als de balletjes een kern temperatuur van rondom de 65c hebben mogen deze van de BBQ.

Smakelijk!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter