• Lorem ipsum

Cote du Boeuf

3 Jun 2020
door Peter Jansen

Benodigdheden:

Cote de boeuf

Peper & zout of Steakkruiden
Kokosolie
Skiletpan

Vandaag heb ik dit heerlijke stuk vlees gemaakt. Hoe? Niet veel geks. Het stuk vlees heb ik een uur van tevoren uit de koeling gehaald om op temperatuur te laten komen.
Vervolgens heb ik de bbq opgestookt tot 120c om het vlees indirect te garen tot 46c.
Daarna heb ik het vlees van de bbq gehaald en de bbq opgestookt tot 200c. Ik heb de skiletpan mee laten warmen zodat deze goed warm is.

In de pan heb ik vervolgens wat kokosolie gedaan, om het stuk vlees hierin nog even aan beide kanten 3 min te laten garen. Bij een kern temp. van 53c graden heb ik het vlees eraf gehaald, ingepakt in aluminiumfolie, om deze nog even te laten rusten en door te garen tot 57c.

Serveer met wat zout en peper of steak kruiden en de coleslaw. Misschien nog een lekker stokbroodje met kruidenboter?

Instagram

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter