• Lorem ipsum

Chicken

1 Nov 2020
door Peter Jansen
Holly Cola Chicken!
 
Een heerlijke boerderij kip, gemakkelijk te maken, te pullen en dan heerlijk voor op een broodje, salade of pasta.
 
Benodigdheden:
 
·       Boerderij kip
·       Olijfolie
·       Kip rub
·       Rozemarijn takjes
·       Citroen
·       Blikje cola 
 
BBQ temperatuur: 160c indirect
Rookhout: 3 chunks kersen
 
Smeer je kip in met olijfolie en smeer hem vervolgens in met je favoriete kip rub. Ik gebruikte “kippesjmeer” van GaarMitnzachteG. Rub ook onder de huid van je kip. 
 
Stook ondertussen je bbq op tot een temperatuur van 160c indirect. Als je BBQ op temperatuur is voeg je het rookhout toe. 
 
Maak je blikje cola open, drink de helft eruit en zet vervolgens je kip om het blikje. Zet nu je kip met blikje in de BBQ leg wat rozemarijn takjes dicht tegen je kip aan. Laat de kip nu rustig garen! Na een half uur, kan je wat citroensap uitpersen over de kip. 
 
Meet na ongeveer een uurtje de kern temperatuur. Als de borst ongeveer 77c is en de dijen 81c, mag de kip van de BBQ. Laat hem nu nog even rusten
 
Daarna kun je beginnen met het pullen van de kip. Ik gebruikte het op een heerlijk broodje en met een tosti met kaas, wat sambel en sweetray saus! Eindeloos te combineren dus.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter