• Lorem ipsum

Burnt ends

1 Sep 2020
door Peter Jansen
Buikspek, wat blijft dit toch lekker en wat kan je er veel mee maken.
 
Ik maakte nu weer eens heerlijke burnt ends.
 
Benodigdheden:
 
2 KG buikspek zonder zwoerd
BBQ rub (ik gebruikte mother of al rubs van saus guru).
BBQ saus (ik gebruikte Champions choice van saus guru).
Honing.
Paar plakjes roomboter 
 
BBQ temperatuur 110c indirect
Rookhout: kersen chunks
 
Snij je buikspek in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Rub daarna alle blokjes in en zet ze even weg zodat je de bbq op temperatuur kan brengen.
 
Als je bbq op temperatuur is kunnen de blokjes op de bbq. Ik heb ervoor gekozen om de blokjes op de Weber groente schaal te leggen. Laat ze nu 3 uurtjes rustig garen.
 
Haal je blokjes na 3 uur van de bbq en doe deze in een aluminium bak. Voorzie deze nu van honing. Ik heb gekozen om een knijp pot honing te gebruiken, zo kon ik mooi over alle blokjes gaan. Dek nu je aluminium bakje goed af, zodat er geen lucht bij of uit kan. 
 
Zet het bakje nu weer terug voor 2 uurtjes en laat je buikspek rustig verder garen.
 
Haal het bakje na 2 uur van de bbq, en doe het buikspek in een nieuw aluminium bakje. Voorzie dit bakje nu van bbq saus (zelf even weten hoeveel je wilt toevoegen). Voeg nu ook nog een paar plakjes roomboter eraan toe. Zet het bakje nu nog even terug voor 20 min.
 
De bereiding duurt even, maar wat zijn deze burnt ends toch lekker! Als je ze goed maakt, smelten ze op je tong weg!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter