• Lorem ipsum

Buikspareribs met gepofte aardappel en maïskolf

7 Mar 2021
door PeterJansen

Spareribs met gepofte aardappel en maïskolf.

De perfecte Barbecue combi! Spareribs in combinatie met gepofte aardappel en een lekkere maïskolf! Maar hoe gaan wij deze maken? Dat ga ik je hieronder eenvoudig proberen uit te leggen!

Benodigdheden:
Twee spareribs
Tabasco smoked
BBQ rub
BBQ saus
50cl whiskey
50cl appelsap
2 aardappels
2 maïskolven
Dunne plakjes Roomboter
1 tl Chili poeder
Zout en peper
1 takje Verse peterselie
3 el Vloeibare boter
Ketjap

BBQ temperatuur: 110c indirect
Rookhout: 3 appel chunks

Bereiding:
Haal het vlies van de sparerib, deze vind je aan de binnenzijde van de rib (aan de kant van de botten). Dit kan je eenvoudig doen door een kruisschroevendraaier net naast een botje tussen het vlees en de vlies te steken. Nu kan je het vliesje omhoog trekken en met een vinger ertussen trek je de vlies los van de rib.

Snij nu je rib zo dat je een mooi stukje hebt. Sommigen ribs lopen namelijk in een punt af. Ik snij de punt weg, Maar gaar deze uiteraard wel apart mee. Ik vind het net wat mooier uitzien als de ribs mooi recht zijn.

Meng de whiskey en appelsap, en doe deze vervolgens in een planten spuit. 

Nu kun je de ribs aan beide kanten insmeren met Tabasco. Erna voorzie je de ribs van je favoriete BBQ rub.

Als de BBQ op temperatuur is kunnen de ribs erop. Leg deze altijd indirect op de BBQ (weg van het vuur). Zodat deze langzaam kunnen garen. Gedurende drie uur kun je de ribs om het half uur sprayen met je appelsap/whiskey mengsel. 

Na 3 uur kunnen ze even van de BBQ.

Pak ze in, in aluminiumfolie en voorzie je pakketje van een paar dunne plakjes roomboter en een scheut ketjap. Pak nu je rib goed in. Het beste is dat je deze in twee lagen in pakt. Zo weet je zeker dat ze goed zijn ingepakt. 

Leg je ribs nu terug op de BBQ voor gedurende twee uurtjes. Na deze twee uur kunnen ze weer van de BBQ haal ze nu voorzichtig uit de verpakking en leg deze met de bot kant terug na beneden op de BBQ (pas op dat je ribs niet doorbreken). Smeer nu de ribs in met je favoriete BBQ saus. Laat je ribs nu nog even 10/15 min liggen.

Erna kan je ze voorzichtig van de BBQ halen en op dienen.

Snij de aardappel in het midden tot drie kwart in de verticale lengte in. Smeer de aardappels in met olijfolie en voorzie deze van wat peper en zout. Pak de aardappel in, in aluminiumfolie. Leg de pakketjes aardappel voor 1.15 uur bij de ribs.

Maak de Maïskolf schoon. Pak 3 el vloeibare boter en voorzie de boter van de chilipoeder, zout en de fijn gesneden tak peterselie. Meng nu alles goed door elkaar en smeer de maïskolf rondom ermee in. Pak deze nu ook in de aluminiumfolie in. De maïskolven moeten nu ongeveer 20 a 25 min indirect op de BBQ erbij.

Smakelijk eten!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter