• Lorem ipsum

Buik spareribs

3 Jun 2020
door Peter Jansen

Benodigdheden:

BBQ temp.: 110c

Rookhout: 4 chuncks kersen.

Haal met een kruiskop schroevendraaier het vlies van de ribs. Snij vervolgens het overtollige vet weg en kijk of er geen losse stukken vlees of vet aan je rub hangen. Zo ja, verwijder deze dan, deze kunnen verbranden tijdens het garen. Ik had geluk, ik kreeg namelijk keurig afgeleverde spareribs.

Ik heb er voor gekozen om de ribs te verdelen, in stukken van 3 (dit hoeft natuurlijk niet). Ik heb ze vervolgens ingesmeerd met de sriracha saus, Dit mag ook olijfolie, gewone mosterd of Tabasco zijn. Deze laag zorgt ervoor dat de rub goed blijft zitten. Vervolgens heb ik de ribs ingerubt. Normaal doe ik dit de avond van te voren. Waarom nu niet? Ik heb Jord horen zeggen dat het rubben een avond van te voren je vlees kan beïnvloeden, meteen maar testen dan!

De ribs gaan indirect op de bbq met een temp van 110c incl. 4 stukken kersen Chunk rookhout (verdeel deze een beetje verdeeld over je kolen).

Ongeveer om de 45 minuten spuit je ze in met een plantenspray met de inhoud van de whisky, appelciderazijn en whisky.

Na drie uur haal je de ribs van de bbq, doe op de aluminiumfolie een paar plakjes ongezouten roomboter, basterdsuiker en de Tabasco. Leg de ribs met de botjes naar boven in de folie en voorzien deze kant met nog een beetje margarine. Pak de ribs goed luchtvrij in. Leg ze nu voor 2 uur terug op de bbq. Kijk na de twee uur of je botjes al zichtbaar zijn en of de ribs al de beetje doorgangen als je ze optilt. Als dit het geval is, haal ze dan eraf en uit de verpakking (kijk uit met de overgebleven vetten).

Leg je ribs nu nog voor een uur terug op je bbq. Bij het laatste half uur ga je de ribs om de tijd lakken met je favoriete saus. Ik heb gekozen voor de champion choice laksaus van saus guru. Als ook dit half uurtje om is, zullen je ribs van het bot vallen!

Laat het smaken!

Instagram

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter