• Lorem ipsum

Broodje Pulled Pork

9 Jun 2020
door Peter Jansen
Pulled Pork!
 
Heerlijk zo broodje Pulled Pork, en wat nog fijner is. Is dat wat ervan overblijft je gewoon kunt invriezen en opnieuw kunt gebruiken voor andere lekkere dingen (hier komt een vervolg op)!
 
Benodigdheden:
Procureur 2kg
Whiskey
Injectie spuit
BBQ Rub 
(Ik heb gekozen voor: Saus Guru, Orange Delight uit de pitmaster collection)
Broodje
Colslaw 
BBQ Saus (ik heb gekozen voor Sweetray)
 
BBQ Temperatuur: 
100/110c indirect
Rookhout: 3 kersen Chunks
 
Begin de avond van te voren met het voorbereiden van je procureur. Ik heb het overtollige vet weg gesneden. De reden dat ik dit heb gedaan is omdat de rub hier niet op blijft zitten. 
 
Vervolgens heb ik om de paar centimeter het vlees geïnjecteerd met whiskey. Ik heb Jim Beam, White whiskey gebruikt. Dit is een prima betaalbare whiskey en perfect om het vlees mee te injecteren. Uiteraard mag je ook een duurdere whiskey gebruiken!
 
Na het injecteren heb ik de procureur ingerubt. Ik heb vervolgens het vlees in een bak gelegd en deze afgesloten met huishoudfolie en bewaard in de koeling.
 
Stook je BBQ op tot een temperatuur van ongeveer 100c. 
Ik blijf bij deze temperatuur omdat het vlees dan langzamer gaart en hierdoor malser word! Uiteraard mag het ook tussen de 100c en de 120c schommelen. Als je BBQ de temperatuur heeft bereikt, duw je de Chunks tussen de kolen.
 
Steek een thermometer in de procureur en gaar deze tot 62c. Haal je procureur van de BBQ en pak deze in 2 lagen aluminiumfolie in. Leg erna je procureur weer terug op je BBQ. 
Laat hem nu doorgaren tot een kern temperatuur van 92c. 
 
Haal hem vervolgens van de BBQ en laat hem in de aluminiumfolie minimaal 1 uur rusten. Vang het overgebleven vet op in een glas, dit kan je nog gebruiken!
Na het rusten, kun je de procureur pullen. En kan je ermee doen wat je wilt!
 
Ik heb na het rusten, de procureur gepulled en heb een klein beetje van het overgebleven vet toegevoegd aan het vlees (niet teveel!). Hierna heb ik wat BBQ saus gepakt en deze mee gemengd met het vlees.
 
Leuk weetje: Het heeft bij mij dik 10 uur geduurd tot dat de procureur 2kg klaar was.
 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter