• Lorem ipsum

Broodje Beenham

11 Jul 2020
door Peter Jansen

Ham
Wat is er nu nog lekkerder dan een heerlijk broodje Ham!
Benodigdheden:

1 stuk Ham

Mosterd

BBQ Rub 

BBQ Saus

Rucola

Augurk

Honing mosterd saus

Coleslawafbak broodjes

Barbecue temperatuur: 110 c indirect

Rookhout: 2 stuks kersen Chuncks.
Veel werk is dit recept niet, maar lekker eten hoeft niet altijd veel werk te kosten.
Haal je stuk ham een uur van te voren uit de koeling.
Steek je bbq aan en zorg dat de temperatuur tussen de 100 en 110 c indirect is. 
Kijk of je Ham niet te veel vet heeft. Mocht dit zo zijn, snij dan het overtollige vet weg. Smeer je stuk ham licht in met mosterd. Ik heb gekozen voor pittige grove mosterd. Hierna strooi je een laagje bbq rub over het gehele vlees. Ik gebruikte een wat zoete rub, in mijn ogen een goede combi met de wat pittige mosterd. 
Leg vervolgens je vlees op de bbq. Bij 65 graden mag hij van de bbq en laat je hem nog even rusten voordat je hem aansnijdt. Je kunt ervoor kiezen (heb ik wel gedaan) om de laatste 10 min het hammetje nog even in te smeren met bbq saus. De laatste 10 min kan dit dan nog even karameliseren op de bbq.
Tijdens het rusten kun je de broodjes opmaken (bak deze wel nog even af). ik heb gekozen voor coleslaw, rucola, augurk en honing mosterd saus.  
laat het smaken! 
Owja! Je kunt de ham ook koud eten op het broodje.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter